Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur verkliga livet


20/2: Namnsdagslimerick till Vivianne

 

Mitt på Croisetten i Cannes

jag mötte en rysligt ful man

med lösbröst och smink

som med en fräck blink

sa: "Hi, stud, my name is Vivianne!"

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-20 00:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annika Persson
Isopropyl Cloprostenate. Han vill ge en present. Vivianne skulle fnysa och rynka på näsan. "IC Finns det inte någon Skönhet du kan ge det till? Jag använder inte ens mascara." Det är så kul att reta upp henne. Hennes ögon blir stora som svarta moln, och munnen sammanbiten som om hon skulle vilja sparka ut en utan pardon. "Vivianne, ta inte i så..." Usch, tittar du på mig eller på nå'n annan, när du talar? Jag ser, att du är vindögd. Det gör ingenting, men sluta ljug om mig. Jag kan ta illa upp, frågan är bara hur mycket jag tar illa vid mig. Kan du inte vara lite mer finkänslig? Jaha, du tycker, att jag behöver bli snygg? Jag skulle aldrig få för mig att leka grabb med lösmynta bröst. Jag är en människa av kött och blod, och inte någon affisch på en reklampelare - du, du ser mig väl inte som ett objekt - en öppen bok, du ser väl i mitt ansikte, att jag känner vämjelse. Min dyrkan är konstkult, annars är jag förintad, bortglömd, flyger som en trollslända över sjöarna, mina antenner av borst tar sällan fel, jag tar mina kända vägar för att hitta. Ingenting letar sig fram till mig, utan jag måste veta vart jag är på väg och vad den innebär.
Jag flyger gärna i ljuset i flykten till en annan värld, mina ögon i nacken ser döden och farorna, och det är klart att man inte vet vad som väntar nästa sekund. Allt kan vi inte själva rå för, men vi kan vara förutseende och se verkligheten för vad den är. Det är vad det innebär att vara en egentlig trollslända, och inte en jungfruslända. Om jag ännu har vackra vingar - de kan bli vackrare med åren.

2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP