Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårvisa

Det pågår vår uti hagens ängar
det glimmar till i en vattenpöl
en liten fågel hörs vårlikt kvittra
på fältet dansar ett ystert föl.
Och man vill sjunga i glädjens toner
för solljusklanger i bok och al
det ögat fångat i skönhetsfärger
det bara växer i minnets sal.
Det rår en sol över traktens nejder
det glittrar till i vart ögonkast
man tänker redan på sommarn´s tider
på sol och rosdoft, sen är man fast.

Man traskar glatt runt i gröna lunden
och har en korg för att fylla på.
En vacker kvist eller liten vårört
de ännu små, bättre titta då!
Man kan gå omkring och bara vara
glädja sig åt allt det man får se
men helst med ögat ta vilda bilder
av det som ej gick an, att ta me´...
Det far en vindil i sköna lunden
det kommer doft av en skog så ung
man fylls av solsken, oj vilken lycka
stegen lättar och väg ej mer tung!
















Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-26 09:21



Bookmark and Share


  ULJO
En varm text som får känslorna att längta till vårens skönhet
2013-03-08

  ULJO
E
2013-03-08

  Tarantaran
En så vacker vårvisa,
vägen känns lättare..!
2013-02-27

  Irene Åberg
Bästa.Ewa-Britt.TACK*Vårens
Vackraste*Underbaraste*Visa.
Våren Kommer snart
Det är uppenbart
Med Glädje o Sol
Som i ditt sinne Bor.
Kram.I.Åberg


2013-02-27

  Lars Hedlin
Längtandes vackert..........
2013-02-26

  Ezmeralda VIP
Härligt man längtar till våren!
2013-02-26

  Eva Helene VIP
Vilken fin vårvisa och definitivt humörhöjande! :)
2013-02-26

  Stefan Albrektsson
Mycket fint vårtext.
Man riktigt hör, ser och känner allt vårigt!
Undrar vilken melodi du hade i tanken. Jag kände Mats Paulsons "Visa vid vindens ängar" och den fungerade alldeles utmärkt.
Härligt att sitta och nynna lite när det är grått och runt nollan här.
2013-02-26

    ej medlem längre
En så underbart vacker vårvisa, man följer med på promenaden, den sparar jag.
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt