Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svära i Kyrkan

Nu
skall jag svära i Kyrkan
den Heliga Allmänneliga
den
i vars andaktsrum man bedriver
Mammondyrkan
samt
predikar flit och livslångt arbetstvång
förnekar själar
förbjuder musik och andaktssång

i Kyrkan
där Religion endast är Penningar
och där man helst ser att Skomakarn dör
vid sin läst
ty
pensionärer betraktas mest
som ovälkomna gäster i en värld
där vila och ro kan ge långa
fängelsedomar

Så FANIHELVETE
att jag vill vara bara för att hålla hjulen igång
få kassaapparaterna att snurra
och aktiemarknaden att ta språng

Nej, smält ner guldet i Kalvarna
sprid ut det i älvarna igen varifrån det kom
och
låt mig stilla få vandra på jorden
i detta mitt enda liv
Låt mig dö med orden:

"Jag hade det lugnt och bra
har jobbat så lite jag kunnat
konsumerat minimalt
älskat min nästa
och varit en god kamrat".




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-19 14:05



Bookmark and Share


  Christine Sabel
De e KRUT i dessa ord!
2013-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP