Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris för nytillkomna läsare


Om arternas uppkomst

 

Människans ursprung? Det räcker att treva
i gamla notiser om Adam och Eva
för att Digga Darwin och den vetenskapen
som borde få tvivlare att sträcka vapen.

Jag vet att det, här. är en uppenbar risk
att hävda att människan en gång var fisk.
En stötesten är ju att evolutionen
har föga gemensamt med religionen.

För kärleksbudskapet, dock, var beredda
oaktat ditt ursprung kan vara en skädda
eller måhända en hiskelig haj.
"Our's is not to ask for the reasons why..."

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-23 11:59

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Piann VIP
Fint skildrat,
med glimten i ögat ....
2013-03-27

  Minkki VIP
prima text - inte bara Darwin, utan också Dart (Raymond) talar om evolutionen. När man simmar kan man i sällsynta ögonblick uppleva en reflex från fiskstadiet, en märklig upplevelse som tystar en vedersägare ;)
2013-03-26

  lodjuret/seglare VIP
Det vet man ju med säkerhet att
Jorden vår moder är platt
Kunskapens frågor och svar
Dem i stjärnor att läsa vi har
Jaga och dem oförtröttligt ta fatt
2013-03-24

  walborg
Undra på att vi är mångbottnade och komplicerade
2013-03-23

    ej medlem längre
Mycket bra!
2013-03-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag förkastar Darwins dravel och förpassar det till historiens stinkande skräphög.
Det där med kärleksbudskapet är en kliché som Borg satt och tjatade om i "Skavlan" i går.
2013-03-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP