Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Justerad arkivtext till nytillkomna läsare


Litania på lek

 

Förgjord av alla världens oförrätter

är livet som ett hårsvall, fyllt av gnetter

som tuggar ivrigt på mitt intellekt

och plågar mig var natt och morgonväkt.

Min dag är som ett brinnande Gehenna

där jag i ångest tvingas att bekänna

min pina i en värld så djävulskt kall

som en misslyckad etsning av Chagall.

 

Jag är ju blott en kärlig individ

som nu, paranoid sedan en tid,

torteras av en grym och ojust värld

som gömmer törnen på den himmelsfärd 

jag skulle anträda, om ej vandaler

stod hindrande i gömslen och portaler.

Så njuter jag min möra Cordon Bleu

istället för att gråtmilt ta adjö.

 

Hur finna väg ur denna orättvisa?

O, säg mig vad som kan bereda lisa

för alla dessa fasansfulla kval

som omger mig i denna jämmerdal?

Herr kypare! Nu vill jag bara dricka.

Så vänligen förläna mig en bricka

med alkoholer, vars volymprocent

kan undanröja varje vettsfragment.

 

Må ruset sedan bli min morgongåva.

Det lär va' skönt för skalder att få sova.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-24 09:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Ditt ord, du kära skald i min nord, ordet, vettsfragment, så skönt att beskåda så befriande att särskåda i dessa tider utan vett.
Men säg mig, var du funnit
"en värld så djävulskt kall
som en misslyckad etsning av Chagall"
Är vi redan där, att Chagall, en jävul är? Ack nej hjälp mig från denna fruktansvärda pina. Säg mig Calle, i vilket jävel hinhåle har du gömt din Chagall?
P.s. jag är en senkommen läsare...
2013-03-24

    ej medlem längre
Kändes oförrätterna lite bättre efter uppvaknandet?(förhoppningsvis.)
2013-03-24

    ej medlem längre
Bra ,med touch av "lelle Gustave".....
2013-03-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP