Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den lilla flickans iver

den lilla flickans iver var stor. fem år skulle hon bli. och nu stundade påsken.
från förskolan kom hon hem med påskkäringsprickar i ansiktet.
"jag vill bli målad som en påskfjäril!" deklarerade hon för sin pappa.
"Jag vill ha smink! Du skall måla mig!"

pappan, som nu inte var så van vid dylika bestyr och heller inte direkt visste vad en påskfjäril var, tog i alla fall med sig flickan till leksaksaffären i staden, där ansiktsfärger inhandlades.

sen målades det i flickansiktet därhemma och när tösen inspekterat resultatet i spegeln och blivit nöjd, rusade hon till lådan med utklädningssaker. hon tog fram av allt, från tomtedressar till princessklänningar och vanliga hucklen. hon jobbade med av och påklädningar i väl en timme, rosenkindad under sminket och något svettig.

till sist, när hon kände sig färdig, gick hon till sin pappa och sa, nästan som i en suck:
"nu behöver jag bara en kvast. och en katt!"
"Sen är jag färdig!"




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-28 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP