Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Specialtolkning för Göteborgs Stadsteaters uppsättning 1955. Hur långt har vi kommit sedan dess?


Ur Tolvskillingsoperan i Bengt Anderbergs tolkning

 

"Vad människan lever av?

Jo, av att döda!

Av brodermord och plundring och bedräglighet!

Vår enda chans att skaffa oss nå'n föda

är att vi glömmer bort

vår mänsklighet.

Fall ej för något självbedrägeri.

Av djävulskap allena lever vi!"




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-30 18:46

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Tyvärr ligger det mycket
sanning i denna text! Heder
åt Bengt Anderberg, som skrev
en del i Expressen på sin tid.
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP