Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Fakirens Folkbildnings ABC inleds verserna med ord som i många fall ändrat eller förlorat betydelse, särskilt för unga läsare. Här ett ödmjukt försök att göra visdomen tillgänglig för dem och andra nytillkomna läsare.


HOMAGE TILL FALSTAFF, FAKIR:

 

 

 

AMMAR GÖR EJ VARJE MAMMA

SEMPER, FINDUS DE ANAMMA

 

BUFFELN ÄR EN OTÄCK MAN

HÅLL DIG UNDAN OM DU KAN

 

CYPERN ÄR EN Ö I BITAR

GREKER EJ PÅ TURKAR LITAR

 

DROMEDAREN MED SIN PUCKEL

DRÖJER KVAR VID ÖKNENS RUCKEL

 

EREMITEN TITTAR LÅNGT

HAR PÅ MÅNGA HÅLL DET TRÅNGT

 

FASTERN VERKAR TIDVIS DYSTER

FÖR ATT VA’ DIN PAPPAS SYSTER

 

GIRIGBUKEN ÄR SIG LIK

GÖR EJ NÅGON ANNAN RIK

 

HOLOFERNES VAR DESPOT

GJORDE ONT NÄR HAN KOM ÅT

 

INGEFÄRA ÄR EN KRYDDA

SOM GÖR GOTT FÖR VAR KROPPSHYDDA

 

JEREMIAS VAR SENSIBEL

LÄS I KRISTENHETENS BIBEL

 

KORS I BÖR MAN HÅLLA BENEN

OM DET INTE BLOTTAR GRENEN

 

LOPPAN ÄR ETT TÖRSTIGT DJUR

SOM HAR KOMMIT I RETUR

 

MASTODONTEN – JÄTTETING

LIK EN BOK AV STEVEN KING

 

NEGERN FÅR MAN ÖVERVÄGA

ATT NUMERA INTE SÄGA

 

ODALMANNEN ÄR AGRAR

I DEN MÅN SOM HAN FINNS KVAR

 

PROLETÄREN  ÄR EN GOSSE

SOM EJ MER VILL VARA SOSSE

 

QVAST OCH QVINNA SKRIVS MED K

MEN SÅ VAR DET REDAN DÅ

 

ROBINSON – EN DOKUSÅPA

DÄR SIG MAGRA MÄNNSKOR SJÅPA

 

SUGGAN NU ÄR OFTAST GRÅ

UNDER STENAR FINNS DEN DÅ

 

TRANAN DANSAR FÖR SIN LÖN

ÄNNU VID HORNBORGASJÖN

 

URANSTRÅLEN ÄR STUPID

LIKSOM DESS HALVERINGTID

 

VATTNETS LIVSFARLIGA GIFT

FINNS EJ BLOTT KRING VISBY STIFT

 

WIKILEAKS-GOSSEN ÄR HAN

HELGON ELLER VÄLDTÄKTSMAN?

 

XERXES, TV-MEDELMÅTTA

JAGA’ TROSOR ÅTTIOÅTTA

 

YTTERROCKENS TID TYCKS ÖVER

FLEECEPLAGG ÄR ALLT VI BEHÖVER

 

ZONTARIFFER HAR TENDENS

BLOTT HA LÖNSAMHET SOM GRÄNS

 

ÅNGAN STÅR SOM SKY UR MUNNEN

ANVÄNDS EJ, ÄR SNART FÖRSVUNNEN

 

ÄDELSTENEN KAN DIG SMYCKA

MEN GER INGEN ÄKTA LYCKA

 

ÖLOSTEN ÄR NÄSTAN VÄCK

OM DU EJ RÅKAR VA’ TJECK




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 844 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-01 16:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Fyndigt
2013-04-02

  Bo Lövhalka
Roligt!
2013-04-02

  Akvamarin
Fyndigt i Fakirens fotspår, men står starkt på egna ben. Gillar skarpt!
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP