Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigar publicerad under namnet "Sprattelgubbar"


Cypern 2013

 

Du människa tror dig så stark

och att du har allt att bestämma.

På livets träd är du blott bark, 

ett skydd som ej ens tillåts skrämma.

 

Vi är och vi blir aldrig mer

än lydiga små marionetter

och makthavarna bara ler

när vi gör våra små piruetter. 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-03 05:41

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skönt med rim ibland. Har texten dessutom ett budskap om förgängligheten i själva varat, då är det än mera stort.
2013-04-03

  Monika A Mirsch VIP
Sant och ärligt sprattlat!
2013-04-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP