Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursprungligen en replik till Bodil Sandbergs dikt "Måste man så måste man" (mars 2009) http://www.poeter.se/Las+Text?textId=871992


Programförklaring

 

Mitt diktande når ej så djupt, för mig är intet givet.

Jag ser det som en landgång, blott, emellan mig och livet.

Om landgången är bärkraftig så händer det ibland

att läsarna och jag kan komma torrskodda i land.

 

Men diktandet som andningshål, ger ej tillräckligt syre

och ordandet som livsvillkor är inget stadigt styre

för en som skriver för att fylla livets sista dagar

med någonting som stundom, kanske, läsarna behagar.

 

Jag söker blott ett leende och då och då ett skratt.

Och lyckas jag, en udda gång, jag svänger stolt min hatt!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-05 08:06

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lyfter på diktar mössan.Bra!
2013-04-05

  walborg
Elegant och tydligt - och många många leenden bereder Du mig och skratt också.
2013-04-05

  Carl O Andersson
Jag tvingats lyfta på hatten så ofta för Din diktning
att jag slitit ut min tunsur
2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP