Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arkivbesök, tillägnat nykomna läsare


Medan lågan brinner

 

Blott ljusglimtar är vi, som snart försvinner 
besinna detta när din låga  brinner. 
Det ljus som lyser upp i andras sinnen 
bestämmer vad blir kvar i deras minnen.

En människa, ett liv, en kort sekund. 
Det är vår tyngd på vågen. Detta pund 
är det som formar kvarlevan, konturen,
den minnesbild som blivit oss beskuren.

Det är vårt arv, vårt värde för de andra 
som med sin bild av oss fortsätter vandra.
Vårt ego. Det vi trodde var av värde
är noll och ingenting. Tyvärr, så är det.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-07 09:16

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Begrundan av livets förgänglighet.
2013-04-07

  walborg
Visst är det så - det man gärna minns av föräldrarna är deras glädje
2013-04-07

  Monika A Mirsch VIP
En utmärkt söndagstext så här efter påsken
2013-04-07

  ResenärGenomLivet VIP
Trevliga rim och tänkvärda ord...
2013-04-07

  Yrre VIP
Så sant!!
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP