Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Delvis omarbetad repris


Skeppsbrutna

 

I ett töcken skönjs de fjärran stränderna

obönhörligt seglar vi vårt skepp ditåt.

Allt vi levde glider oss ur händerna

trötta ögon fuktas av  en stilla gråt.

 

Överfarten blir oss alltför skyndsam,

färden går för fulla halsar, bidevind.

Synd att spurten skulle bli så plågsam,

salta vindkast piskar blek och fårad kind.

 

Redan innan vi når fram till målet

sköras seglet, skeppet går i kvav.

Långsamt sluter sig så andningshålet

över oss. Befrielse är hav.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-11 01:35

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Ja, hav är vackert lixom denna text!
2013-04-11

  walborg
Stark och gripande text. Påminner mig om Wallin: Hon flyger tills vingen brister, hon sjunker i böljande hav, och långt bort upp går solen, som sjunker i guld på hans grav - tonsatt (Finland)
2013-04-11

  Monika A Mirsch VIP
Full av förtröstan är din dikt om det svåraste -
att gå -
tycker om ordet vi -
man går ensam sa man när jag var ung -
men vi går, säger du -
sista orden: "Befrielse är hav" lyfter tanken till det som omsluter vår jord.
2013-04-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP