Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är rimligen verserad, färserad samt även frotterad. Det är på det viset man ser sina ätteläggar serveras med mjukt vispad grädde, färska hallon och ett regn av ljusa flarn precis som choklad.


Poesi som den hade kunnat skrivas





Rabatten på måltiden ingick i smöret och brödet
det var en sådan där sak
som kallas för något jag visserligen
har på tungan men just nu inte minns

man får ta om efter att ha köpt fel sorts
glödlampor eftersom de man ville ha skulle
ha meddelat sig som fyrtio eller sextio watt
men som var tjugofem

som en underbar buffé av möjligheter
bara man förstått att ta dem tillvara
enbart riset hade fastnat i botten
vilket syntes i differensen

kärleken kostade extra som påtår
men det var förståeligt
efter att blott ha smuttat på den
men glaset i sig var återvunnet

klaustrofobin gav sig snart
så fort bengt kommit på knepet
han var inte där då vi kom
men så kan man inte begära allt

ibland är det kyssar som skänker oro
då får man skänkla manér
och dela ut axelklappar
till höger och vänster i sidled

navelsträngen klipps med häcksax numera
trots förbudet mot moderatskap
vid födseln går ankarspelet
ömhetsseglen hissas redan vid midnatt

det är på pölen man ser kärleksbeviset
det är inristat som ett hjärta i barken
på masten, om man får tro kapten Llärka
ett gomsegel utgör efterbörden


(2013-04-10)




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-19 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP