Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tack för inspirationen Bibbi.....


Stormens öga

 

Det fanns ingen kärlek för lerskärvan Job.

Hans fru ville att han skulle förbanna Gud och sen dö.

Vännerna satt i dagar sju. Det var fint och gott.

Men sen. Öppnade de sin mun,  röjde och kanske

fördröjde de Guds svar.

 

Men Vi vet..... Vi fick se VAD som hände

bakom kulisserna...

Åklagaren.... Men Job såg inte allt detta...

Det finns ingen kärlek för "skärvor" där de ligger i tusental.

våra skärvor, våra liv,så känns det, så känns det.....

Men en dag kommer stormvinden......

I stormens öga, epicentrum är lugnet

mitt I det talade Gud, Herren till Job...

 

BE OM EN STORMVIND!!

ROPA UT DIN NÖD, DIN SJÄLS DÖD NÖD!!!

 

Han som kommer ridande på keruben..

Han som kommer i töcknet...

Börjar tala till Dig/Oss.....

 

Vår tvivlande tro blir segerviss kärleks ro

mitt i stormvindens öga........

Där just där, vid korsets fot faller vi till föga

för Hans Majestät och Herde röst....

Just DÄR, finner Vi till sist vilan vid Hans bröst....

Där kan Vi be för våra "Jobs vänner"....

Där får vi se bakom ridån....

Där blir tro en gemenskap...

En vänskap.....

Vän med Gud och öde-mjuk.....

 

kb

 




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-18 23:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
SÅ glad att jag fick inspirera Dig...

Tack och kram!
2013-04-19

  walborg
Varmt tack
2013-04-19

  Bibbi VIP
"Allt samverkar till det bästa för den som älskar Gud och är kallad efter Hans rådslut" Romarebrevet 8:28

"...sin kallelse kan Gud icke ångra" Romarebrevet 11:29

"Vakna upp, du nordanvind, och kom, du sunnanvind; gör min lustgård doftande, låt dess vällukt strömma ut. Må min vän komma till sin lustgård och äta dess kostbara frukter" Höga Visan 4:16

"Se, vi prisa dem saliga, som tåligt hava lidit. Jobs tålamod haven I hört, och det slut han fick av Herren haven I sett; ty Herren är kärleksrik och barmhärtig" Jakobs brev 5:11


2013-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP