Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nypremiär i morgonsolen


Försommarlycka

  


Han vaknade utsövd en kvart före sju,
smög tyst för att inte väcka sin fru
och lirkade upp dörrens handsmidda hasp
för att strax därpå, i hägn av en asp,
återge till naturen det ångande vatten
som sökt sig till blåsan den gångna natten.

Mjuk västanvind smekte hans blottade stjärt,
han kostade på sig att släppa en fjärt!
En mjuk en som lät som en knarrande dörr,
ett ljud som han kände igen ifrån förr,
just där, när han nyvaken, bredbent och naken
känt solstrålar värma på ryggen och baken.

Han sträckte försiktigt den åldrade kroppen
och skakade noggrant bort sista droppen.
Framför honom låg, som en praktfull invit
en övärld i skimrande bohusgranit
i salthavets doftande välbehag
och han viskade tyst: Vilken underbar dag!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-03 07:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
verkligen en vacker berörande skrit vännen,
2013-05-03

  Fredrik P. VIP

Underbar dikt, som får mig
att längta efter härliga Bohuslän,
där man lugnt kan slå en drill
mellan klippskrevorna.
2013-05-03

  lodjuret/seglare VIP
Fan-tastisk text för envar med sången i minne, kropp och själ vilken handlar om att springa naken uti naturen. Huru lyckas du på detta vis skapa en hel värld av underbara känslor? Trenne rosor på kinn, förtjänar pennan vilken tecknade bilden.
2013-05-03

  walborg
Gripande fin med hänförelsen och det jordiska i förening
2013-05-03

  Yrre VIP
Denna värmer hjärtat på många vis, hav, vår och glädje, tack!
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP