Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom sminket

Hon kommer hem efter en sen kväll

Smäller igen dörren och stiger in i verkligheten

Stiger in i toan och tvättar bort sminket

Som en flod med färger rinner det ner i avloppet

Hon tar sedan en titt på sin egen spegelbild

-Om min näsa inte var så stor, om bara jag inte hade så många finnar,
om bara, om bara, om bara, ja, hon barar i evigheter

-Tack kära smink vad skulle jag vara utan dig?

Men hon glömde ännu en gång bort att ingen är ju perfekt

Och att det är hon som gör sminket vackert och inte tvärt om

förbluffa inte mina ögon nu

för som grädden inuti kakan

så finns den godaste biten bakom sminket




Fri vers av uppriktiga råd
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-06 12:41



Bookmark and Share


  agneta pichler
som vanligt..

du använder dina
ord perfekt
om kvinnan..

jagbokmärker denna text..

hade jag kunnat
skulle jag gjort pr..
i ditt namn,,

snyggt skrivet

stor applåd,,

2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

uppriktiga råd
uppriktiga råd