Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det där med familjen...


Om det där med familjen...

Om det där med familjen...

Susse kom från en ganska konstig familj.
Hon hade i och för sig, en mamma och en pappa, och lite syskon
som många andra. Men ändå.
Någonting var det. Som var lite underligt. I hennes familj.
För hemma hos Susse, tyckte man om att hoppa.
Hoppa över saker och ting.
Allra helst, hoppade man över Nuet. För allting skulle ju bli bra..
Inte idag. Men i morgon...

Och ju mer man tänkte på det, så var det ju faktiskt väldigt praktiskt, det där.
Det där med att hoppa. För det betydde ju att man aldrig behövde ta ansvar för idag. För allting skulle ju bli bra. Inte idag, men imorgon...
Kanske tänkte Susse, hade det någonting att göra med det där med städning.
För i hennes familj, tyckte man också mycket om att sopa.
Allra helst. Under mattan.

Ibland blev Susse ganska ledsen. För hon hade haft det ganska jobbigt.
Väldigt jobbigt, faktiskt. Kanske ställde Susse för höga krav på sin omgivning.
Hon tyckte att det inte skulle göra så mycket om någon vågade se. Vad som pågick. När det pågick.
Hon hade bara fått för sig, att idag skulle vara lite lättare om man vågade nämna saker vid sitt rätta namn. Och lägga upp dom på bordet. Där alla kunde se.
För det som låg under mattan hade en konstig tendens att bara bli större. Tyckte Susse.

Susse hade dessutom väntat ganska länge på den där dagen. Den där dagen som alla pratade om. När allting skulle bli bra.
Men den kom ju inte.
För när imorgon blev idag, var det fortfarande imorgon, och inte idag..som allting skulle bli bra.

Som tur var hade Susse en vän. Den stora Gosbjörnen. Och det hände faktiskt då och då att Susse fick en kram. Av den stora Gosbjörnen. Och då blev Susse
så glad. För hon fick en kram idag, och inte imorgon!

Hej då från Susse
"det lilla lilla trollet"




Övriga genrer (Satir) av "det lilla lilla trollet"
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-12 11:17



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
varm, innerligt berättad från djupet. Text som berör. Bra skrivet :)

2013-05-19

    Jane S VIP
det är lätt att vara elak, så tänker jag när jag läser din text, åh ja, jag förstod att det var satir.
2013-05-13

  wildah
Så varm, sorglig och lite att fundera över, bra!
2013-05-12

  wildah
Så varm, sorglig och lite att fundera över, bra!
2013-05-12

  wildah
Så varm, sorglig och lite att fundera över, bra!
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående


"det lilla lilla trollet"