Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Per och Johannes


för tio tusen år sen

för tio tusen
år sen
vid stranden
i ett fornt
istidshav
bildades skalgrusbanken
här
i hjärtat av
mitt kära
Bohuslän

sedan kom människan
därefter blåsippor
och
så småningom
kor i bet

en enhet bildades
vackert var det
om våren
blåskimrande
runt musselskal
gräsgröntspirande för mule

i årtusenden
varade det

sen
kom
Kraftbolag
och
grävde bort hela alltet


nolltid
på några dagar
blott
förlorade vi historien
genom
grävskopevåldtäkten

gudbevareoss
för
slikt

och
jag
har vånda
jag skäms
som
representant
för
människosläktet

och
ni skall veta
kära läsare

i år
skedde det

i okänslans år
anno
MMXIII

Orust

dixit!




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 962 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2013-05-12 21:27



Bookmark and Share


  axveronika
Ja det gör ont. När ska vansinnesplundringen sluta?
2014-04-21

  bittemi VIP
Ja det är sorgligt vad människan kan ställa till med! Tycker om din text!
2013-05-18

  Minkki VIP
ibland är människan sin värsta fiende, tycks det mig som
2013-05-13

  Tarantaran
Det känns i hjärteroten,
sorgligt, men fint skrivet
av dig..vi har denna
kollektiva skam som vi
får dela.. trösta varandra
med att Jorden länge har
reparerat människans
spår alldeles mirakulöst,
och oberoende av oss
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP