Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du som läsare skulle ha några invändningar mot texten så kan du behålla dem för dig själv.


Dagens paradoxe 2013 05 14




Två ekorrar träffas i ett träd för att kunna se in genom ett fönster hos den där människan som just skaffat storbildsteve i sitt enorma vardagsrum i sin underbart vackert belägna villa. De kommer en smula i samspråk och efter att ha klarat av att diskutera världspolitiken och uppfunnit hjulet kommer de en smula in på sport.
- Hur tror du det kommer sig att Norge är så mycket bättre på skidor än Sverige?
- Hur det kommer sig?
- Precis.
- Vad jag tror om det?
- Just det.
- Tja, de har väl helt enkelt bättre skidor...
- Alltid denna förbannade sport.
- Som om det inte räckte att världen befinner sig i krig.
- Människorna krigar såväl mot varandra som miljön och naturen.
- Miljön och naturen.
- Är inte det samma sak?
- Nja, alltså.
- Arbetsmiljön har man ju hört talas om. Men arbetsnaturen?
- Skall vi få på oss ett ordkrig nu också?
- Det skulle inte bli några barn om det inte fanns kvinnor.
- Det skulle nog bli få barn om det inte fanns några män heller.
- Titta, nu har grannens hund stått och pissat på våran grind, skitit i vår brevlåda och förstört rosenbuskarna genom att leka hela havet stormar i det med husets katt.
- Om det inte hade varit för den där kometen i forntiden så skulle vi alla ha varit dinosaurier.
- Det var väl då också att ta i. Det fanns faktiskt fler urtidsdjur än just en Dinosaurie.
- Det fanns nog fler än en, misstänker jag.
- Fan.
- Vaddå fan?
- Snart är klockan tolv.
- Ja, än sen då?
- Då är det ju dagens dikt i radions p 1.
- Det får vi verkligen inte missa.
- Undrar om det är lodjuret idag.
- Vad då lodjuret? Djur kan väl för 17 inte skriva poesi heller?

Resten av den högintressanta diskussionen förloras i det myckna regnandet och läsaren av historiens vingslag får därför själv tänka sig resten av samtalet eller gå och bada.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-14 11:03



Bookmark and Share


  Gothian X
Bra att du via denna påminde mig om den årliga oxparaden, för den vill man ju inte missa!
2013-05-16

  figurett
Regntunga skyar, är det ditt verk? Då be-tackar jag mig för den sjunde seglatsen regntunga skyar denna vecka...
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP