Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland faller regnet så lätt att det är stört omöjligt att höra hur det faller. I ultrarapid faller ibland regn i en naturfilm på ett blad eller löv i Amazonas regnskogar. Men det har jag inte tid med för jag sitter på en gren jag sågar av.


Minimum





Månen har ingen baksida. Det är
bara det att vi inte kan se den, från
jorden betraktat.

Resten av universum, om man pratar
om vad människan med olika
instrument kan se.

Är det också baksidan av det vi kan se?
Baksidan av ett grymt äktenskap, vad
är det?

Överdelen av ett bröst där huden är bränd
av cigaretten, systematiskt bränd som för
att verka vara något annat än tortyr?

Du har rätt i att jag har vaknat upp ur
en dröm. Jag vaknar alltid upp ur mina
drömmar. Det förskräcker.

Att säga att månen har en baksida är som
att säga att ett ägg har en baksida. Om
ärtan har en baksida

vad är då framsidan då man ser baksidan?
Bara vad man inte just då kan se. I övrigt
är ägget bara en ärta.

Universum är inte något ägg, men en gris
i papier mache kan vara en ärta i ett rums
universum.

Utanför rummet finns det ytterligare ett rum
även om detta rum är en hall eller en korridor
som har dörrar.

Dörrar leder till ytterligare rum och detta i ett
slags hus där utanverket är ett rum som kallas
för verkligheten.

Någonting styr alla dessa rum och detta kallas
tid. Tid och rum styr vår uppfattning och vår
plats i universum.

Medvetandet är ett universum i sig och det styr
över tid och rum i de fall vi tror att vi alls kan
styra någonting.



(Texten har legat till sig i
utkast sedan 2013 05 19)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2023-07-07 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP