Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till skillnad från TÖNTEN Khemiri i "babel" gör jag INTE denna dikt till en plattform för att föra ut min politiska uppfattning. Dikten har med attraktion och vänskap att göra. Inget annat.


PALESTINSK PRINSESSA

 

oändligt vacker

mer än stjärnor

vacker

oändligt vacker

mer än havet

vacker

oändligt vacker

mer än rosor

vacker

 

 

vad väcker hon till liv i mig?

en hopplöshetens dröm

den flyter över hjärtats grund

som älvens strida ström

 

 

 

hon ler

av pärlor

men mer

än pärlor

den renast

rena

den mjukast

lena

 

 

 

hur glittrar hon?

som sol på sjön

som stjärnors ljus

i svenska snön

hur skrattar hon?

som vårdag klar

ett ljuvligt minne

dröjer kvar

 

 

LARZ GUSTAFSSON    20/5 2013

 

Texten ska framföras som en sång, till arabisk musik.




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-20 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP