Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återbesök i visarkivet


Västkustvindar

 

När vågor slår, med skum som häftigt yr

och skyar tornar upp sig i nordväst.

Då ler var klippa mot det äventyr

som famnar kusten när det är som bäst!

Då seglar trutarna på den termik

som skapats av de sommarvarma bergen

och stormen bjuder upp med vild musik

som når din känslas djup, och isar märgen.

 

När vinden sedan mojnar och dör ut

och solen åter slösar med sitt sken

är det som bäst! Det tycker absolut

de ungar som på pigga, bruna ben 

och kiknande av skratt springer förbi

och vinkar glatt åt mig som tittar på

hur de, med barnens sköna frenesi

följer det visa rådet från Rousseau.

 

Ja, visste jag ej bättre hade jag nog

trott att herr Rousseau, just den där gången,

stod här och njöt av den arkipelag

som jag nu fröjdas åt, på Fisketången!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-24 12:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det får nog bli en tur i sommar till den härliga kust du här beskriver så fint.
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP