Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt ska flabbas bort ,viftas bort med floskler. Man ska köras över med ångvältsoptimism. Den är de ihåligas skyddsmekanism.


MIN RÖST I NATTEN

vem är MIN röst i natten?

vem känner in min nöd?

vem är mitt bröd, mitt vatten?

vem är mitt säkra stöd?

ingen som för min talan

alla har nog med sitt

men jag för fram min klagan

ordet är ändå fritt

 

 

 

 

 

här är MIN sida av saken

här är kulturen som sämst

sömnlöshet plågar mig vaken

vems välbefinnande främst?

jag ser min sida av saken

utifrån mitt perspektiv

och i den inre kloaken

bubblar det lägsta av liv

 

 

 

han satt på nattöppna fiket

hon fyllde på i hans kopp

han hade flytt fjärde riket

sökte en strimma av hopp

mörkret kompakt, kylan hatisk

ingen att vända sig till

världen är odemokratisk

spill några bönor här, jill

 

 

 

 

 

slottet som kastar en skugga

kuskarna kör inte hit

vargen som ylar på skansen

månen är tigande vit

lidandet är individens

ensamt och obarmhärtigt

men även här tickar tiden

mot något annat på sikt

 

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     27/5 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-27 02:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP