Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi blir alltmer fästa vid tekniken, på gott och ont.


Rotad vid dator.

Överallt på torg och gator, är var man liksom rotad vid en dator. Vem läser idag en bok eller tidning på pränt, när elektroniken öppnar nya, spännande dörrar på glänt?

Den nya tiden medför även, att telefonen blivit alltför däven. Telefon och dator har därför blitt ett, ja, rentav själva kittet, mellan familj, jobb och vänner, så man säkert vet, vem som hos vem är ute och far och ränner.

På vareviga plats och ställe, översköljs man av diverse prator, om sistlidna natts eskapader, med någon romantisk Kalle Glader, eller möte med någon liderlig sälle, samt annat viktigt som just måste dryftas; somt också värt att snyftas.

Går man till affär´n blir kassören närmast paff, om man propsar på att gälda med reda penningar; något som idag närmast liknas vid forntida lämningar. Nej, nu är nya tider vordna, fjärran ifrån tider forna!

Till och med ens bank, som man varit trogen under många år, får som allergiska känningar, om man kommer stickande med äkta penningar. Nej, idag ska allt ske med hjälp av läsare, och kort; har man annat blir bankiren en snäsare, som lärt att kunder med kontanter, är att ställa jäms med lort.

Så står där alla med varsin dator till slut, och sköter alla ärenden särdeles fermt och akut, intill dess kraften börjar tryta, och det är dags att byta, batteriet, som just oturligt tog slut.




Fri vers av Bo Flodin
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-28 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Flodin