Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland vill multilaterala förhandlingar om kärnv


Ryssland vill inte bedriva bilaterala förhandlingar med USA om kärnvapen reduktion tills andra kärnvapenmakter inte kommer att gå med i denna rättegång, sade Sergej Ryabkov, Rysslands vice utrikesminister.
"Vi kan inte förhandla med USA på obestämd tid minskning och begränsning av kärnvapen, medan andra länder stärker sina kärnvapen och missiler, "sade Ryabkov månader Rysslands röst radiostation.

"Omvandling av kärnvapennedrustning i en multilateral process är en prioritet,"

 sade han,

 Ryabkov tillade att Ryssland har undvikit att diskutera en total kärnvapennedrustning, men det behöver inte vara ett absolut mål, "annars kommer vi bara underminera själva grunden för vår nationella säkerhet."

Det nya START-avtalet mellan Ryssland och USA under 2010 begränsar antalet kärnstridsspetsar utplacerade vid varje sida till 1550 och antalet fordon, inklusive interkontinentala ballistiska missiler (ICBM), lanserade ubåten ballistiska missiler (SLBM) och nukleära bombplan till 700.

Enligt en rapport från Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (Sipri) under 2011, de åtta erkända kärnvapenmakterna - nämligen Förenta staterna, Storbritannien, Frankrike, Kina, Indien, Pakistan, Ryssland och Israel - har mer än 20 500 kärnvapen. Men Indien, Pakistan och Israel har inte undertecknat icke-spridningsavtalet (NPT), vars främsta mål är att förhindra spridning av kärnvapen och en fullständig kärnvapennedrustning.

Rapporten visar att "Indien och Pakistan fortsätter att utveckla nya system och kryssningsrobot som kan bära kärnvapen" och "utvidga sin kapacitet att producera kärnvapen visuell arbete för militära ändamål."

Nordkorea drog sig ur NPT 2003 och meddelade offentligt att kärnvapen under 2005, men Pyongyang aldrig har erkänts som en kärnvapenmakt. Iran är en part i NPT, men det visade sig att kränka enligt icke-spridningsfördraget. Teheran insisterar på sin rätt till ett fredligt kärnkraftsprogram, men är misstänkt för att utveckla ett kärnenergiprogram för militära ändamål.

 Pro tv.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-28 17:36



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Bara döda fiskar följer strömmen


Louise Hofsten
2013-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP