Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprattelgubbar

 

Fast människan tror sig så stark

och att hon har allt att bestämma

är hon blott som livsträdets bark, 

ett skydd som ej ens tillåts skrämma.

 

Nej, vi är och vi blir aldrig mer

än lydiga små marionetter

och makthavarna bara ler

när vi gör våra små piruetter. 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-01 08:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Frihet i yttre mening har vi ju aldrig annat än i våra illusioner
2013-06-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP