Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

II


Afrodite, jag har skrivit en dikt
med ord hämtade från en tid och plats
där det som räknas är ens hjärtas bikt,
och där sorg och skratt föds och dör i hast;

om du törs ta min hand och följ mig nu,
jag leder dig till min hemliga värld,
där ingen får vistas förutom du,
som lockar mig till denna jungfrufärd.

Men kanske är jag bara en poet
som drömmer med ord och inte vågar
säga dig vad mitt hjärta redan vet,
rädd att du min hemliga värld hånar.

Men jag hoppas att jag din hand kan få,
den dagen börjar vi mot vår värld gå.




Bunden vers (Sonett) av MattiasG
Läst 188 gånger
Publicerad 2013-06-14 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MattiasG