Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskebrunndröm



Kastar en sten i
brunnen vem av dem är du
som ger ringar i
vattnet ekot av opal,
rubin safir diamant

eller rent utav
en smaragd oslipade
skönheter som får
sin lyster av en mänsklig
hand trär den på ringfingret

pärlan bland stenar
en ljummen sommarkväll i
augustimånens
sken minns ekot från brunnen
där jag kastade min sten




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-06-16 17:52



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Önska sig är mänskligt. Ibland blir ens önskan uppfylld.
2013-06-27

  lodjuret/seglare VIP
Tänk vad roligt du skriver om en önskebrunn. Jag var nyss vid en just sådan där damm med fiskar i där det låg mynt av alla de slag utöver stora akvariefiskar som hade fontändammen som sitt hem. Jag önskade mig blott något att äta just då, och som det var en kinesisk restaurang fontändammen låg belägen i, så jag nöjde mig med att slå mig ned där i gott sällskap och äta gott. Din text påminner mig finstämt om denna nöjespunkt i livet.
2013-06-16

  Ninananonia VIP
Gillar denna brunn...
2013-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP