Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är naturligt nog, som sig ibland bör vara, ett svar i mejlen till en poet här inne som vi skall låta vara anonym eftersom hon heter Greta Ek och bor i tredje villan på höger hand om den gamla nedlagda järnvägen i Knäred.


Onaturliga förklaringar är bäst






Det är just den sortens förklaringar som attraherar och skänker en smula spänning till tillvaron. Varför envisas med att vilja ha facit till allting i verkligheten jämt och ständigt?

Jag har lärt känna flera läkare som ofta nog har tyckt att det som verkar vara, måste vara och så nöjer man sig med det. De flesta vill ju ändå dö hemma och inte på sjukhus så då skickar man enkelt hem patienten med recept på huvudvärkstabletter.

Bara för att sedan få höra att hade personen ifråga inte ringt sjukvårdsupplysningen och blitt hämtad i ambulansen så hade hjärtintensiven kunnat spara in på en pacemaker. Naturligtvis är de inte så dyra nuförtiden, även om operationen är det.

Ja, så hade släktingen kunnat dö i frid och fröjd på mera hemmaplan och släkten fått nöja sig med att dela på den möjliga kvarlåtenskapen i form av en bostadsrätt, aktier, obligationer och en nyss reparerad sommarstuga i tiomiljonersklassen.

Naturliga förklaringar kan vi sopa under mattan tycker jag. De är så förbaskat irriterande som fenomen och så tror alla och envar att just deras version av den är just den rätta. Men vet man något om just naturliga förklaringar så är det detta att alla har sin egen version av den.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-11 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP