Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man borde...

Man borde sjunga fler fredssånger
man borde gunga på slänggungor fler gånger
man borde aldrig över lata dagar känna ånger!

Man borde hjälpa dem som tungt bär
man borde plocka fler vilda bär
man borde se sig för mer, vart det bär!

Man borde göra sin röst hörd
man borde inte då känna sig störd
man borde inte då heller känna sig som en nörd!

Man borde trappa ner mer
man borde trappa upp stegen mer
man borde trappan ta, skippa hissen ner!

Man borde slänga sig i fler hagar
man borde göra så många fler dagar
man borde göra mer som man behagar!

Man borde vara nöjd med sin egen kropp
man borde vara nöjd även om den inte är på topp
man borde var nöjd att den än finns, det ger ju hopp...

Man borde laga mer grön mat
man borde bjuda på fullt fat
man borde ta med någon kamrat!

Man borde se soluppgången
man borde se solnedgången
man borde minst en gång i veckan följa den gången!

Man borde unna sig fler glada skratt
Man borde unna sig nå´n uppsittarnatt
Man borde unna sig att prata med en hund eller katt!

Man borde vara öppen för all sorts musik
man borde vara en fullt ut lyssnande publik
man borde vara så´n växa med där i kubik!

Man borde skriva fler underfundiga glada dikter
man borde inte bara tänka på alla plikter
man borde slå runt mer, inte vara sååå strikter!

Man borde se sin nästa som sin bästa
man borde testa att mer med den festa
man borde allt oftare ta en skön siesta!

Man borde inte alltid tänka på att prestera
man borde inte alltid tänka på att leverera
man borde tänka på att bara leva väl mera!











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-29 08:50



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Bra text, bra uppmaningar som vi ska ta till oss.
2013-07-29

  Chawa VIP
Helt rätt! Det är bara att sätta igång!
Tänkvärda ord!
2013-07-29

  Lars Hedlin
Yes mycket bra!
2013-07-29

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt..TACK.
Jag Bokmärker denna Text.
Denna Underbara Text
Är Lisa för Själ*Hjärta.
2013-07-29

  Tarantaran
Kloka, fina uppmaningar.
Vacker somrig språkdräkt,
livsvisdom som svalkande
vindar..en sång i sig..!
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt