Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris för nytillkomna naturälskare


Vargen och jägaren

 

Vargen strövar i djupan skog

jägaren vänder sin mössa.

Vargen dröjer där höken slog

jägaren riktar sin bössa.

 

Vargen känner ett plötsligt hot

jägaren svettas av iver.

Vargen lyfter sin vänsterfot

får vittring på jägarns retriever.

 

Vargen flyr bort över stock och sten

jägaren, den idioten

snubblar och faller över en gren,

skjuter sig själv i foten.

 

Vargen fick sig en kvällspromenad

jägaren fick sig ett lyte.

Viltvårdaren blev munter och glad 

för sådant ett kristeligt byte!

 




Bunden vers av © anakreon VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-04 13:47

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP