Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller brist på etik. Definitionsfråga. Själv bryr jag mig inte om hur andra definierar.


EREMITETIK

jag vill inte ha med er att göra

orkar inte med de krav som ställs

det som stör tenderar att förstöra

allt förpestas när det skälls och gnälls

pallar inte alla konventioner

isolering blir mitt givna svar

det blir militans och tuffa toner

om man står i vägen när jag drar

 

 

 

 

tränger man sig på så blir man avsnäst

obildbart barbarisk som jag är

och trots alla böcker som jag lusläst

blev jag inte bättre än så här

om man går till botten med problemet

finner man demoniskt mörker där

giftet sipprar fram uti systemet

hindrar mig att leva som jag lär

 

 

 

 

telefoner avskyr jag som pesten

ofta åker luren bara på

ja, så blev det ju i går, förresten

jag var extra irriterad då

jag har inga skäl att vara självgod

jag vill inte slå mig för mitt bröst

jag är inte den som är mig själv noh

för hos mig finns inget som ger tröst

 

 

 

 

lycka är att vara isolerad

från tentaklers tafsande tendens

att få slippa känna sig frustrerad

och att slippa vara överens

smakar det så kostar det, kamrater

dyrbar tid får inte bli förspilld

av de krumelurer och krabater

som gör mig allt annat än just mild

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     4/8 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-04 17:27



Bookmark and Share


  Schizooliza
Hej. Svepte förbi dig o testade o tydl fått amnesti:):) Tack Du, o kom in på just denna dikt som riktigt imponerar. Rak ärlig avklädd innehållsdeklaration och konstruktionsbeskrivning av dig människan bakom fenomenet o vissa lite knepiga beteendemönster man kan ha svårt att bryta sig ur. Bra! O dra ej än:)
2013-08-05

  Juliuz Caesar
snyggt
2013-08-04

  KattenKin VIP
Fantastisk bra skrivet; tempo, rim som flyter på helt naturligt och ett intressant innehåll. Högst personligt, mycket av dig som du bjuder på här, synd bara att det finns riktig sorg bakom orden. Jag kan känna igen mig.... kram
2013-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP