Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arkivbesök för nytillkomna troskyldiga läsare


Ett svek

 

Tro aldrig du har ryggen fri

strax sitter det en kniv däri

från någon som du litat på

och då är det för sent att gå.

 

Så tro dig aldrig vara trygg

att visa upp din nakna rygg

ty avundsjukan är en best,

en tillvarons trojanska häst.

 

De som du släpper tätt inpå

dig är dessvärre de som gå

med klingan, höljd i vackra ord,

i väntan på att kräva blod.

 

Det ger ett särskilt perspektiv

att nalkas hösten i sitt liv

och utan att förstå ett dugg

bli målet för vildsinta hugg.

 

Se! Bara skaftet sticker ut.

Min långa oskuldstid slut.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-05 19:24

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du är fantastisk!stor applåd för suverän dikt!
2013-08-07

  Larz Gustafsson VIP
"Lismare, dunkar en i ryggen och ler
men snart känner man kniven"
(U Lundell)
2013-08-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP