Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
UNICEF: 8 % av minderåriga i Rumänien lever i svår fattigdom.


Statistik: skam.

 

Åtta minderåriga av hundra som bor i Rumänien lever på en nivå med "svår fattigdom" mindre än 15 lei per dag enligt Unicef som har identifierat problemen med barn och social utslagning i utbildning och hälsa!

 

Av minderåriga som har mindre än lei 15 per dag.

 35 % tillhör romerna sade också på måndagen representanter för UNICEF.

 

Medan barnen är den fattigaste gruppen i Rumänien rankar ungdom andra säger UNICEFs representant i Rumänien Sandi Blanchet i en offentlig debatt vid lanseringen av den nationella strategin för ungdomar 2014-2020.

 

Enligt UNICEF representant är fattigdom och utanförskap inte bara den ekonomiska aspekten men också bristen på tillgång till grundläggande tjänster.

 

Andelen av befolkningen i åldrarna 18 och 24 år som har lämnat skolan var tidigt 16,8% under 2008 en av de högsta i Europa.

Rättigheter till utbildning för barn som drabbats av de fattiga och etniska grupperna i särskilt på landsbygden sade Blanchet.

 

Och hälsa är verkligheten på barn ungdomar och unga också oroande enligt UNICEF.

 

Förra året var totalt cirka 17 000 flickor under 19 år gammal som har drabbats av oönskad graviditet. Konsumtion av alkohol tobak och drogmissbruk ökar.

I urbana områden användning av så kallade etno-botaniska (plantor)droger hotar hälsan för hundratals ungdomar och tonåringar inklusive risken för HIV-infektion varnade Sandi Blanchet.

 

UNICEF visade också samma tillfälle som i Rumänien liksom i många andra europeiska länder är anställning av arbetskraft bland ungdomar är ett problem.

 Rumänien spelat in ett stort antal unga människor som inte ens i utbildning eller i utbildning år 2012 var andelen 16,8%," sade Blanchet.

 

Trots alla dessa problem de unga är en enorm resurs enligt UNICEF Rumänien.

 

De utgör ett verkligt värde inte en börda. Utveckla tjänster för dem att ge dem möjlighet till utveckling och delaktighet vilket ger dem en hälsosam livsstil och en bra utbildning

Det representerar i alla avsände en investering inte en kostnad Blanchet betonade att även välkomnade lanseringen av en strategi på International Youth Day.

Källa: Media fax/Pro tv international.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-12 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP