Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är de förlorade i en satsning.

 

Dialog med p. Iosif Trifa "Ljuset i byarna" nr. 12 år 1924
Våra föräldrar och äldre lämnade oss dyrbara själsskatter: goda traditioner, rent beteende, ära, mänsklighet. Dessa själsskatter är begravda och det var därför skräpet, samsarerna, skurkarna, bedragarna kom upp till ytan. Men låt oss inte tappa hoppet. En gång för alla kommer dessa skatter att komma upp till ytan och våra dagars röta kommer att blåses bort av riktningens vindar och det sägs också att 2 miljoner rumäner har återvänt till Rumänien av de 8 som lämnade.
Vi ser också att vi är ett land fullt av alla skatter, säger de.
Vårt land har också begravda själsskatter.
Utlänningar kommer och berättar för oss hur värdefullt detta folk är, och de inkompetenta och förrädare tar ljus från dem som vandrade i stammar, medan våra förfäder var organiserade i en oberoende stat, de visste hur man skriver och läste 1000 år innan den sumeriska skriftens framväxt.

Rumänien är en begravd skatt (det är vad en utlänning sa om oss), du har rätt, Rumänien är en skatt "begravd" i...skulder.
Generationen efter 1989 lämnade oss med en bitter smak (DE FÖRSTÖRDE Allt som gjordes och lämnade "kommunisterna", jag är inte nostalgisk men med ånger för nästa generation. du har mycket rätt, det var så de förstod friheten att ge tillsammans med flyktingarna tog de sin väska i en pinne och gick dit de gick. Det sorgligaste är att de inte betalade två öre för våra mor- och farföräldrars arbete och sålde den rumänska marken bit för bit undrar fortfarande varför vi- de översvämmade utlänningarna, väl glöm det eftersom de visste det mest värdefulla och värdefulla för människan jorden Våra klagar nu på att de är hårda bland utlänningar, ja de ville ha utlänningars tjänare för en handfull pengar som de förstörde. deras familjer har deras barn lämnat sina föräldrar, av vilka några inte ens frågar om sin hälsa längre. Och de som kommer på semestern i Rumänien kommer och går med allt på sina föräldrars rygg, och det finns mycket mer att säga. men jag slutar här för jag vet att många människor inte gillar sanningen.....




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-28 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP