Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En saga ur värklighet ett tragisk komisk berättelse av en bekant poet.


Sverige är fantastisk! sade hon sarkastisk.

Sverige är fantastisk!

 

sade en återvänd medelålders svenska

”utländsk” härkomst sarkastisk.

 

på den tiden när goda livet här fans,

 

 hon var föderska hos en mormon miljoner

levde bland andra USA fruar i dekadans

Hon levde sus och dus på distans…

 

när barnen började växa mot tonåren

starkas svenska kvinna ställdes av maken mot tröskel och utedörren

huset var inte mer tillräckligt stor och manen var ofta sur

 

Sverige tar in allt som är human avfall

Gå hem sade han, du är inte av fin börd  

Där du ganska skaplig kan leva tillräckligt i alla fall.

Spela tuff och bli Svealand general!

 

 

Och mamma till barnen tar flyg till Sverige.

 

Hon jobbar skapar och är frisk,

men längta efter sina barn

Gör hon melankolisk och faller ofta nostalgisk trist ledsamt

 

ibland förstår hon ingenting

SVT tidning och tv är som pest, hon for allergin, hon vet bäst!

 

det är saga av en svensk kvinna som lycka i livet var kort

 varför nu kom hon tillbaka efter en 15 år i absent,

 Borta bort.

 

 hon klagar på våra svenska livsstilar till azur

 

medan, hon är borta ur tiden både i USA och fröken Ur.

 

Anklagelser från Svenska landisar där även budskap förstår

 Att alt rådgivning som kommer från kosa Doris politikernas öron inte hör.

 

Bekläd som på julen i knorren Jesus namn och Maria Dvina korta skjul

då så, har vi USA rådgivare på morgon volontär maka strös med strul.

 

Här är Europas vår kontinent

Vår dröm är stor bli en och alla detsamma element;




Övriga genrer (Satir) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-21 10:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP