Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenmansland

 

Tänk, jag kan uppleva det ibland
som om tillvaron vore ett ingenmansland
mycket ödsligt, men tätt minerat.
Där vandrar jag kring med en stav i min hand
som spanare från ett förlorat förband
som fienden har demolerat.

Jag väljer sparsmakat var jag skall gå
och trippar så mjukt och försiktigt på tå
från gryningen till sena kvällen.
När skymningens skuggdagrar börjar bli grå
stegras min skräck tills den når en nivå
där det enda som kvarstår är Smällen.

Då nyper jag duktigt hårt i min arm
och smärtan som sprider sig ljuvlig och varm
förtäljer att jag ännu lever.
Väl vilar jag då vid min älskades barm
och lovar i hägnet av bakrusets charm
att aldrig mer dricka Genever!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-22 06:36

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
... det enda som kvarstår är smällen ... eller ... snyggt om det som finns kvar
2013-08-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP