Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet efter ett dramatiskt dygns vistelse inom akutsjukvården. En stor eloge till den fantastiska vårdpersonalen och deras enastående arbete.


Vägs ände

 

Ibland kommer Döden så nära

som smekte den varligt din kind

och gjorde det lättare bära

din väg mot den rostiga grind

som endast är kvar att passera

till dess att din sol ska gå ner

och inget skall smärta dig mera

och det som är utstakat sker.

 

Ibland kommer Döden så nära

och då känns det märkvärdigt lätt

att tyst ta farväl av de kära

och le både lyckligt och brett.

Då allt det du upplevt försvinner

som vore det skrivet i sand

där vågor försonande rinner.

Så nära är Döden ibland.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 735 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-08-25 13:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Så många tankar din text väcker. Vemod, ändå starkt tröstande vackra ord.
Tack att du delar ditt tänkande med oss andra poeter.
Må du ha ett långt, långt liv!
Kram!
ML
2013-08-30

  Yrre VIP
Wow, vilken text, den vill jag ha som min runa.
2013-08-25

  Minkki VIP
med lätt pensel målar Du orden, hur annars, när det är Du. Ödmjukt om döden som befriare... Änglar kallar jag dem, fast de heter vårdpersonal.
Hoppas många läser, bokmärker, din vackra text. Och att vägs ände flyttades långt framåt.
2013-08-25

    ej medlem längre
Så mycket kärlek i din text-att själva döden må vänd på tröskeln!
2013-08-25

    ej medlem längre
Absolut,förbasket bra dikt som jag känner igen känslor i.
2013-08-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP