Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Röd: områden under rebellernas kontroll Gul: områden hävdade av båda sidor Grön: områden under regeringens kontroll Triangel cirkel: flyktingläger Biljetter: base aieriene


Interaktiva kartan/ nuvarande situation i Syrien

http://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/istoria-conflictului-din-siria-o-tara-devastata-aproape-total-dupa-2-ani-si-jumatate-de-razboi.html

karta fins här

 

Röd: områden under rebellernas kontroll
Gul: områden hävdade av båda sidor
Grön: områden under regeringens kontroll
Triangel cirkel: flyktingläger
Biljetter: base aieriene

Pro TV nyheter visar interaktiva kartan över den nuvarande situation i Syrien

 

Syriens gräns mot Turkiet helt kontrolleras av rebellerna, medan kustområdet i landet är under kontroll av Bashar al-Assads trupper.

 

Syriens regering armé består av 41 marina enheter, inklusive två fregatter, 38 minsvepare och fyra kustnära fartyg mig.

 

Beträffande luft kapacitet, har regimen i Damaskus 695 flygplan och 176 helikoptrar.

 

Tillgängliga landstyrkor består av 4.150 syriska stridsvagnar, 7945 pansarfordon, 1336 raketgevär, 9240 vapen och 2.800 anti-tank typ av fordon logistik.

 

Med en befolkning på nästan 21 miljoner människor, har Syrien 10 miljoner människor passar för militärtjänst, med 304 tusen militärer och 450.500 aktiva militärer i reserv.

 

Fredlig syriska upproret, förtryckta av Bashar al-Assad

 

Undertryckta blodiga upplopp fredliga hundratusentals syrier som kräver mer frihet förvandlas till en konflikt mellan en armé och rebellgrupper knutna till regimen.

 

"Syrien rasa utan att det finns någon lösning på horisonten," sade AFP Khattar Abu Diab, professor i internationella relationer vid universitetet Paris-Sud.

 

Inom ramen för den tunisiska Ben Ali och Hosni Mubarak störtades efter några veckor av demonstrationer i Jemens Ali Abdullah Saleh avgiven effekt efter ett år av påtryckningar och Muammar Gaddafi dödades efter åtta månader konflikt, Bashar al-Assad tycks klamra sig fast vid makten mer än någonsin.

 

Ryssland, den största anhängare av regimen, som levererar vapen, sade nyligen att han säkert inte kommer att lämna al-Assad från makten, medan bundsförvant Iran meddelat att man kan köra i 2014 presidentval. Delas mellan pro-West opposition, å ena sidan, och Ryssland och Kina, å andra sidan, som blockerade tre rader upplösning hotar den syriska regimen med sanktioner Bashar al Assad har lyckats stå emot internationella påtryckningar för en stund.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-27 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP