Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Översättning: från engelska till rumänska/ och sedan till svenska av mig


Vad är budgeten för de 16 underrättelsetjänster.

 

Edward Snowden amerikanska regeringen ger ett annat slag. Vad är budgeten för de 16 underrättelsetjänster CIA begärde en budget på $ 14700000000 under 2013 och antalet anställda överstiger 21 000 personer, avslöjade The Washington Post på ett dokument som tillhandahålls av Edward Snowden.

För första gången, var detaljerad budget för de 16 amerikanska underrättelsetjänster, känd som " svarta budgeter " i USA offentliggöras, så att förstå hur resurser fördelas inom samhällen enorma uppgifter.

Endast den totala summan publiceras årligen av regeringen. Under 2012 var det 55 miljarder dollar. För räkenskapsåret 2013, frågade den amerikanska regeringen kongressen till 52,6 miljarder, och 2014 frågade han 48,2 miljarder dollar. Till detta är Pentagons militära underrättelsetjänst program (23 miljarder år 2013 och $ 14000000000 begärs för 2014). Totalt är 107 035 personer sysselsatta i US-byråer, däribland nästan 35 000 i kryptografi funktioner, bland annat den amerikanska National Securité Agency (NSA), belastat med tillsyn utfrågning om telekommunikation och Internet i hela världen.

Efter CIA (14,7 miljarder dollar ), NOS (10,8 miljarder dollar) och den amerikanska National Bureau Prekognition (National Reconnaissance Office - NRO, 10,3 miljarder dollar) är bäst utrustade byråer.

NRO förvaltar Amerikanska spionsatelliter. Dessutom utvärderar budget ”hål” som amerikanska underrättelsetjänster deal, att de fall där Förenta staterna erkänner att bristen på information.

Den första är Nordkorea. En del av dokumentet visar att landet övervakas ”kontinuerligt” genom panoramabilder, prover av luft och infraröd bildspråk för att upptäcka kärnteknisk verksamhet stalinistiska regimen.

Sammantaget fördubbla den totala budgeten dokumentet avslöjar intelligens efter attackerna den 11 september, med en räkning uppskattas till över 500 miljarder dollar sedan 2001.

”Världen idag är mer volatil än någonsin, ungefär ett halvt sekel, " sade Washington Post James Clapper , Director of National Intelligence (DNI) .

”Även när det gäller utgifterna ökar underrättelsetjänsten, spenderar USA mindre än 1 % av BNP i informationen, " sade han.

Edward Snowden är för närvarande i Ryssland, där han fick tillfällig asyl. Dokument som du tog när han arbetade för NSA som systemadministratör småningom drivs av tidningarna The Guardian och The Washington Post som gjorde de första avslöjandena i juni.

 

Källa:  Washington Post

 

Annonser från INTERNET PRO TV International.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 280 gånger
Publicerad 2013-08-31 14:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP