Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=6gbV3uADw3E


FÖREBRÅENDE ÖGON

du borde göra si

du borde göra så

du borde inte stanna

du borde inte gå

du borde alltid delta

i vårt sociala spel

men gör jag det så blir det

likafullt en massa fel

 

 

 

förebrående ögon

 

 

 

 

du borde jobba mer

du borde varva ner

och ständigt dessa ögon

som vakar och som ser

du borde underordna dig

de spelregler vi har

men varthän jag än vänder mig

så har jag rumpan bar

 

 

 

 

förebrående ögon

 

 

 

du borde läsa ditt

och lyssna mer på datt

du borde vara hund

du borde vara katt

du borde rösta i vårt

kyrkofullmäktigeval

du borde låta håret växa

och bli riktigt smal

 

 

 

förebrående ögon

 

 

 

jag ställer inte upp

jag är ingen lydig mupp

jag vägrar ge mitt stöd

till er kavata trupp

jag vägrar bli torterad

i ert propagandakrig

jag har en annan väg att gå

den är en upplyst stig

 

 

 

 

 

förebrående ögon

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   21/8 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-31 15:24



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra berörande
och tänkvärt skrivet
2013-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP