Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Somewhere above, digital konst, 2013,upphovsrättskyddad


För solen kom upp en annan tid




jag hade inga steg kvar
ekollonen brast under mina fötter

ekens löv förändrade hela mitt sinnelag
jag fann klara dimensionsgränser

ni vet, som blad
genomskinliga med färgtoner

vibrerande i sann anda



vad är det som gör oss omöjliga?
att saker inte längre passar ihop
söker sig till varandra

som magneter


det är tiden

tiden bestämmer vad som hör till vad
något har förändrats med tiden

blivit jag

som inte längre innehåller dominanta drag
för att söka sig till dig

som jag ändå någonstans håller för kär



som ett minne jag har
på väggen likt en målning av Picasso

den är förvriden men sann
svårtolkad men uppenbar

komplett lättfattlig
en krumelur i sagan som två bär

i sina hjärtan

ömmar vid återblicken
önskar sig tillbaks

åter

få göra rätt



där överlämnar tiden denna förklarande dikt
liksom ett morgondis lättar

för solen kom upp en annan tid

än den då du och jag

var hjältar










Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 666 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-08-31 17:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2013-09-02

    ej medlem längre
Här greppar du tag om
orden och skapar
i ett kraftfullt
berättarsvep
2013-09-01

    ej medlem längre
"jag hade inga steg kvar
ekollonen brast under mina fötter"
Oerhört laddad inledning. Snyggt, och sen bär det iväg.
2013-09-01

    ej medlem längre
Bra skrivet!
Gillar "ekens löv förändrade hela mitt sinnelag" nyfiken på "jag fann klara dimensionsgränser"

Gillar dina bilder med färg o form
Tack!
2013-09-01

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Nu har du skrivit något väldigt bra
tycker jag
2013-09-01
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP