Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


dröm tydning

 

drömde om en kattunge i går natt

en kelig liten busig individ

 

drömde om en stor tjur i natt

lika keliga den så snäll och blid

 

att drömma om katter sägs vara

ett tecken på falskhet hos en vän

 

att drömma om tjurar utan fara

är att få hjälp av en mäktig hedersvän

 

men ärligt talat, drömmar är drömmar

som både kan luras och leda oss fram

 

för i natten som gick synades mina sömmar

av en människa som var en bakfram

 

en som gjorde vitt till svart och svart till vitt

ont till gott och gott till ondskans lakej

 

en som tror att Luzifer är gud, vilket sjukt påhitt

jag vaknade med andan i halsen, uschiamej

 

sen drömde jag om en Quinna, som log, kysste min panna

smekte mitt hår kallade mig sitt lejon igen,och igen

 

hon sa att hon kommit för att denna gång stanna

och hjälpa mig mot alla så kallade mörker män

 

men ärligt talat, drömmar är drömmar

som både kan luras och leda oss fram

 

så Gud ge mig DU urskillning, och syna Du mina sömmar

bevara mig i drömmarnas land, in i Din kärleks famn

 

men sluta drömma vill jag ej, det skulle kännas så fel

men Herre helga min sömn efter Din viljas behag

 

lär mig tyda det som tydas skall och inte hamna i falskspel

lär mig lyda Dig och inte drömmar, och följa Din kärleks lag

 

 

kb

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-02 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP