Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kort möte

 

På min regnpromenad

mötte jag efter några minuter

mig själv.

 

Jag hälsade artigt,

men jag svarade inte.

 

Snarare tittade jag

lite förvirrat på mig

och försökte torka bort

regndropparna från glasögonen

för att möjligen

känna igen mig.

 

Men då hade jag redan

passerat mig, och det

alltför långa nackhåret

jag såg när jag vände mig

var ovårdat och regnvått

och inte alls likt mitt.

 

När jag kom tillbaka

till stugan hungrig och genomblöt

hade jag redan ätit upp

den läckra hummerstjärten

och sköljt ner den med

flera glas svalkande vin

från Alsace, eller Elsass

som tyskarna föredrar.

 

På verandagolvet 

hade mina vandrarskor

kvarlämnat leriga spår

och i stentrappan utanför

stod en tallrik som tycktes

ha slickats ren av en

förbipasserande katt.

 

Morotsbiff med färsk dragon

och mellanmjölk

erbjuder inte samma

smaksensationer

som nykokt hummer

och Gewurtztraminer.

 

Det första jag gör

i morgon är att

byta lås på

verandadörren.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-05 22:39

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Tack för gott skratt. Min mamma brukade undra vem som varit i hennes byrålådor och stökat till så hemskt!
2013-09-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP