Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidsbetingad repris av Irmelines adjö, ursprungligen tillägnat Yrre


Farväl till Sommaren.

 

En flyttbil stod oväntat utanför huset, 
en märklig figur fyllde flaket med last. 
Det var Sommarens fotspår som dröjde i gruset 
den Sommar vi så gärna vill hålla fast. 

"Jag packar för flyttning", sa Sommaren vänligt, 
ty nu är mitt gästspel här slut för i år. 
Och vädret jag bjöd på var soligt och tjänligt 
och svampar nu flockas i gläntor och snår. 

Betrakta sen rönnarnas praktfulla frukter 
som ger oss ett löfte om årstiders gång. 
De lyser bland sommarens bästa produkter 
och erbjuder tröst om din vinter blir lång". 

Tyst hjälpte jag Sommaren in bakom ratten 
och tänkte "hon får inte se att jag gråter". 
Jag såg hennes bakljus försvinna i natten 
och hörde mig själv viska "välkommen åter"! 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-09-06 09:24

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint farväl
till sommaren
2013-09-10

    ej medlem längre
Underbar!
Vacker!
Tack!
2013-09-10

  ULJO
Njutbar läsning
2013-09-10

    Dan Myrbeck
Personifieringar brukar fungera.

Här är resultatet väldigt bra.
2013-09-06

  Kaptenlöjtnant
klassiskt..
2013-09-06

  Carl O Andersson
De tidigare kommentarerna uttrycker så väl mina känslor, så tyvärr har jag inget annat att säga än: Bravo!
2013-09-06

    ej medlem längre
stort.ja nu nu blir det mörkare.
2013-09-06

    ej medlem längre
Ja! även jag njuter av din text,som jag oftast gör när du skriver!
2013-09-06

  Yrre VIP
Njuter alltid av att läsa denna :D Tack snälla du!
2013-09-06

  walborg
Tack - blir rörd när jag läser
2013-09-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP