Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är aldrig för sent att ge opp

 

Att älska någon båtar ganska föga
när dörren slås igen framför ens öga
och tillvaron som verkat god, på håll,
dramatiskt dalat ifrån dur till moll.

Då är det lätt att man blir defaitist
och sörjer allt det vackra som man mist .
Men tillvaron ger nya möjligheter
att styra upp din levnads barometer.

Släpp aldrig hoppet på din morgondag
och chansen att den, med ett penseldrag,
kan ge din verklighet en ny färgskala
som kan förnöja, läka och hugsvala.

Bevara ständigt känslan i din kropp
att för sent är det aldrig att ge opp!  

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-09-06 13:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Knickedick
Gillar den positiva känslan i dikten, men kunde inte underlåta mig att fråga om meddelandet är konsekvent. Hur kan man samtidigt "aldrig släppa hoppet på sin morgondag" och samtidigt aldrig ge opp?
2013-09-07

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker din sjösatta barkbåt
tänker läsa den för mor till Horgas låt
läste själv med njutning tämligen stor
sådan den gärna blir utan skor
önskar dig en helg solig och våt
2013-09-06

  kerstin skriver VIP
gillar! har det själv som levnadsmotto, det är inte dumt alls faktiskt
2013-09-06

  Fredrik P. VIP
Tacksam för din dikt
som bjuder mig en
morgondag att ta in.
2013-09-06

  walborg
Så styrs vi av våra föreställningar och dem kan vi hålla koll på ju. Härlig läsning.
2013-09-06

    ej medlem längre
Egentligen är väl det alla religioner går ut på,att ge upp,ja därom kanske de lärde tvista.
2013-09-06

    ej medlem längre
Hoppet får man bevara i det längsta. Fint diktat.
2013-09-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP