Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Huuit! What was that? That was your life, mate!" (John Cleese i "Pang i Bygget")


C'est La Vie

 

Begynnelsen bjuder en strimma av ljus

en nyfiket flämtande låga

en otydlig bild av en ung moders blus

en spirande uttrycksförmåga.

 

Men lågan får syre och växer sig stark

strax är den en flammande brasa

som sprids likt en löpeld på sommartorr mark

till omvärldens tydliga fasa.

 

Förödelsen fortgår med rasande fart

förbrända är stockar och pinnar.

Att allt går så snabbt och okontrollbart,

är det alltför få som besinnar.

 

Men askmolnen utbreder sig utan prut

snart återstår bara den gnista

som dröjer när branden nu nalkas sitt slut,

som envist pyr kvar i det sista.

 

Och sedan, en tunn strimma rök

som vittnar om Livets besök..




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-09-09 23:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Knickedick
Inte det första eller sista som har skrivits om ämnet men en av de bättre
2013-09-10

    ej medlem längre
Välskriven vacker text...
2013-09-10

  walborg
Som en tavla - både skönhet och fasa
2013-09-09

  ULJO
Bra och berörande skriftat
2013-09-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP