Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tredje kinden

 

Det finns de som ständigt vill
vända andra kinden till.
Kinder har vi bara två 
vad skall hända sedan, då?
Månne skall man blotta hakan
om den ursinniga makan
när det osar riktigt hett
måttar en perfekt lavett?
 
Och om någon riktigt stygg en
sänka vill sin dolk i ryggen
på min bortvända lekamen?
Skall jag då blott säga "Damen,
här får ni en extra kniv
för att avsluta mitt liv!"
Inför slika, slemma dåd
bjuder Skriften föga råd.

Själv jag anar att det bästa
är att göra som de flesta
Följa känslan som är äkta:
Bättre fly än illa fäkta
och förpassa sig från risken
måste vara fina fisken!
Klokare än slicka sår
är se till man inga får.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-11 09:43

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
med goder humor - tredje kinden har till dags dato aldrig tänkt på, men nu skall jag växa till mig och skaffa in den tredje - tack för tipset!
2013-09-11

    ej medlem längre
En sanning med många komiska inslag som gillas väldigt mycket.
2013-09-11

  Carl O Andersson
En skojig, underhållande liten berättelse på rim, som jag uppskattar.
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP