Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidsbetingad repris, särskilt för sommarälskare


Vemod

Jag vandrar på tysta vägar.

Jag går mellan tomma hus

där sommargästungarna plägar

förströ mig med skratt och bus.

 

Jag spejar mot vida havet

där seglen nyss syntes på rad

men nu med det blygsamma kravet

få skåda ett enstaka bad.

 

Jag andas in vid kaprifolen

som ännu har tre blommor kvar.

De bugar försiktigt mot solen,

en sommarens slutkommentar. 

 

Jag vandrar på tysta vägar

en sval vind bär budskap om höst.

Men än är det långt kvar till vinter,

den tanken får tjäna som tröst.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-11 20:36

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Mitt i prick!
Tyvärr ett faktum i många gamla kustsamhällen.
2013-09-12

  Yrre VIP
Väldigt nära detta men du skriver ju alltid så, min favvo ;)
2013-09-12

  walborg
Tack för stämningen
2013-09-12

    ej medlem längre
Så fint rimmat och diktat.
2013-09-11

    ej medlem längre
Du skriver så fantastiska texter där känslorna infinner sig direkt i mig. Det känns nästan som om jag befinner mig där, i det du beskriver. Väldigt fint! /Daniel
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP