Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För nytillkomna diggare


Limerickåterblick

 

På Smögen en kärlekskrank tärna

som noggrant sin art ville värna

blev vansinnigt ilsk

när skumögd men pilsk

han sökt lägra en liten lanterna

 

En pubertetsgrabb i Torshälla

som såg sina kroppsdelar svälla

sa: jag är nog extrem!

Dessa tillväxtproblem

reser troligen krav på mitella!

 

En musrädd ung man från Torshälla

i färd med att agna en fälla

så dumt hade kroppen

att han fastna' med snoppen

sen dess dansar han tarantella.

 

En tös som var född i Gottröra

så dumt hade piercat sitt öra

att snibben blev sjuk.

Hon bär nu peruk

för att anblicken inte skall störa.

 

En yngling på flykt från justisen

som undersökts väl av polisen

lät koka en redning

på deras utredning

och slukade sedan bevisen

 

En välformad tös från Neapel

sa: Jag minns det var under en apel

som polisen mig tog

jag minns att jag log

för han var en så duktig konstapel!

 

En dynamitard från Bofors

sa: Jag är kanske skapt som en nors

för jag utlöste smällen

för tidigt den kvällen.

Nu vilar han under ett kors.

 

En musrädd ung man från Torshälla

i färd med att agna en fälla

så dumt hade kroppen

att han fastna' med snoppen

sen dess dansar han tarantella.

 

En tös som var född i Gottröra

så dumt hade piercat sitt öra

att snibben blev sjuk.

Hon bär nu peruk

för att anblicken inte skall störa.

 

En yngling på flykt från justisen

som undersökts väl av polisen

lät koka en redning

på deras utredning

och slukade sedan bevisen

 

En välformad tös från Neapel

sa: Jag minns det var under en apel

som polisen mig tog

jag minns att jag log

för han var en så duktig konstapel!

 

En dynamitard från Bofors

sa: Jag är kanske skapt som en nors

för jag utlöste smällen

för tidigt den kvällen.

Nu vilar han under ett kors.

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-13 20:04

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Haha så underbar du är! Kram på dig du unga Gubbe i dina allra bästa dagar.... /Vargen
2013-09-13
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP